2024. április 26., péntek
FONTOS

A mellrák elleni küzdelemre hívták fel a figyelmet (VIDEO)

Az egyéni felelősségvállalás fontosságát hangsúlyozta az indulás előtti percekben a túrát elindító Alt Norbert alpolgármester.

A résztvevőkre, vagy járművükre rózsaszín szalagot tűztek, ez számít ugyanis a mellrák elleni küzdelem nemzetközi jelképének. Tegyünk együtt az egészségért, tekerj a mellrák ellen! – a vasárnapi, 42 kilométeres kerékpártúrát ezzel a mottóval szervezték, és elsősorban az őszi sétára szerették volna felhívni a figyelmet – mondta el Szilágyi Edit ötletgazda, szervező.

Magyarországon évente körülbelül 5-6000 új emlőrákos beteget fedeznek fel, és nagyjából 2000 nő hal bele a betegségbe. Itt is nagy szerepe van a korai felismerésnek, az időben észrevett betegség sokkal nagyobb eséllyel gyógyítható.

– Az egészségnevelésnek tehát nagyon nagy szerepe van abban, hogy a betegségek ellen az emberek eredménnyel vegyék fel a harcot – derült ki Dénesné Kereső Irén, a vöröskereszt területi vezetőjének szavaiból. A túra résztvevői a tervezett program szerint a Világórától indulva Póstelek, Békéscsaba, Gerla, Szanazug felől tértek vissza a fürdővárosba.

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …