2024. április 26., péntek
FONTOS

Pályázatok és beszámolók az ülésen

Újabb fejlesztési pályázatok beadásáról döntött csütörtöki, rendkívüli ülésén a városi képviselő-testület.

Az ipari park közművesítése és a Szent Miklós park rehabilitációja mellett út felújításra is szeretne támogatást nyerni a város. Az ülésen városi tulajdonú cégek beszámolóit is elfogadta a grémium.

Egyhangúan fogadta el a testület a Gyulai Várszínház tavalyi évi beszámolóját és idei üzleti tervét, mint ahogy a Gyulai Hírlap beszámolóját és ez évi feladatait. Pályázatot nyújt be a testület a Zöld város kialakítása elnevezésű projektre, melynek keretében szeretnék felújítani a Szent Miklós parkot, valamint az Erkel Ferenc Gimnázium előtti fahidat megépíteni. Szintén ebből a pályázatból szeretnének egy kerékpárkölcsönző rendszert kialakítani a turisztikai kft.-vel közösen, illetve a Gyulai Várfürdőnek egy napelemes rendszert kiépíteni, ami jelentősen csökkentené az üzemeltetési költségeket. Május végéig lehet beadni az iparterületek fejlesztésére kiírt pályázatot, amely az elkerülő út melletti ipari parki kialakításához szükséges alapokat teremtené meg, közel másfél milliárdos forrásból. Támogatta a testület a Németvárosi óvoda fenntartói jogának átadását a Gyulai Német Nemzetiségi Önkormányzat számára, de ehhez még az országos önkormányzat hozzájárulása is szükséges. Közel 20 millió forintos pályázatot nyújt be a város a Napsugár idősek otthonában felújításokra és akadálymentesítésre.

Az utolsó napirend egy olyan pályázat volt, amellyel belterületi utak felújítására lehet maximum 30 millió forintos támogatást elnyerni, 85 százalékos intenzitással.

Képek a Galériában.

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …