2024. március 19., kedd
FONTOS

Termál – Komlói Bányász 1-1 (VIDEO)

Két, nem kimondottan jó szériában lévő csapat találkozott szombat este, Gyulán. A Termál az ígéretes ősz után nagyon gyenge tavaszt fut, a csapat eddig nyolc vereség mellett csupán kétszer győzött, és három döntetlent játszott.

A Komlót sokáig a feljutásra esélyes együttesek között emlegették, ám az utóbbi hetekben pontlevonás és több gyenge eredmény sújtotta őket, így a cél számukra a legjobb esetben is a dobogó harmadik foka lehet, ehhez viszont Gyulán kellett volna megtörniük a négy mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatukat.

Az NB III-ben is ritkán látható mozdulattal vezette fel a találkozót a komlói balhátvéd, Vágner Attila, Balogh Milán azonban fölé durrantott. Az addig leginkább hosszú labdákkal próbálkozó Komló a 12. percben teremtett először veszélyt a gyulai kapunál. Nem sokkal később Balogh passza után Styecz Milán lövése kerülte el a kaput.

A 19. minutumban a Komló végezhetett el jó helyről bedobást, a pattogó labdát aztán Balogh Milán kapta meg a felezővonalnál. Védője szorításában is remekül tálalt a felfutó Burai Dávid elé, aki óriási helyzetben lőtt, de Pokorni Péter hárított. A következő időszakban valamelyest aktívabbak voltak a vendégek, a 25. percben fejjel veszélyeztettek, majd Valkovics Dávid szabadrúgása okozott gondot a hazai védelemnek.

A félidő végén egy szöglet után Ferenczi Máté belsőzött az ellenfél tizenhatosán belül, de a szünetre 0-0-ás döntetlennel vonultak a felek.

A második játékrészben hosszú perceken át nem forogtak komolyabb veszélyben a kapuk, izgalomra leginkább csak a szabálytalanságok adtak okot. Az 58. percben Balogh Milán forgatta meg emberét, jó beadásáról Styecz csak kevéssel maradt le. Nem sokkal később a komlóiak Burait buktatták a büntetőterületen belül, a megítélt tizenegyest Sipos magabiztosan helyezte a bal felsőbe. Bő tíz perc múlva válaszolt a Bányász, Valkovics Dávid jó 25 méterről vette be Szarvasi Péter kapuját.

Az utolsó negyedórában előbb a Termál veszélyeztetett egy megpattanó lövéssel, majd a komlói kapus védett bravúrral, a túloldalon pedig Bata Csongor tekert a gyulai kapu fölé. A legvégén Styecz éles szögből leadott lövését kellett hárítania Pokorninak, de újabb gól már nem esett, mert a komlóiak találatát les miatt nem adták meg, így a vége 1-1 lett.

A Komló ugyan nyolc mezőnyjátékosát nélkülözte ezen a találkozón, de nem volt jobb a helyzet a Termálnál sem. A 13. helyen álló Gyulának két meccse van még az idényből, Szekeres Lajos tanítványai a hétvégén a Bölcske ellen, idegenben lépnek pályára, majd június ötödikén hazai pályán a Honvéd második csapatát fogadják.

Nézze meg ezt is:

A nemzeti ünnep alkalmából négy gyulai, közéleti személyiség vehetett át országos kitüntetést

A nemzeti ünnep alkalmából több gyulai vehetett át állami kitüntetést. Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat …