2024. május 3., péntek
FONTOS

Gyula az év támogatója a vöröskeresztnél

Az év támogatója díjat vehette át a gyulai önkormányzatot képviselő Kónya István alpolgármester a vöröskereszt mozgalom világnapi ünnepségén, melyet idén Orosházán rendeztek. A városháza elsősorban mint gesztor vett részt a városban megvalósult véradások, vagy elsősegély nyújtással kapcsolatos programok lebonyolításában.

Az alpolgármester kiemelte, a városi intézmények, cégek bevonásával jutalmazzák azokat, akik segítő kezet nyújtanak másoknak. Az érintettek akár a fürdő, akár a rendezvényszervező cég szolgáltatásait, vagy a Gyulahús termékeit kaphatják egyfajta jutalomként.

Emlékeztetett, már több éve él az az együttműködési megállapodás, melyet az önkormányzat a megyei vöröskereszttel kötött. Kónya István azt mondta, a vöröskereszt által képviselt ügyek támogatása elsősorban akarat kérdése, hangsúlyozta, Gyula számára nagy előny, hogy olyan intézmény és cégvezetők dolgoznak, akik átérzik a célok fontosságát.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …