2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Az erősödés éve lehet az idei a gyulai iparkamaránál

Bár sok még a tennivaló, de erősödött a közösség, és megtörténtek az első lépések az egyre inkább elkerülhetetlen fiatalítás érdekében – derült ki azon a sajtótájékoztatón, melyet a Gyulai és Környéke Általános Ipartestület vezetése tartott a szervezet Dobay utcai székházában.

Werner György titkár elmondta, két sikeres pályázatot bonyolítottak le az elmúlt időszakban, egy kisebb, 300 ezer forintos projekt mellett elnyertek egy 9 milliós támogatást is, melyből két ember foglalkoztatása mellett irodai eszközöket szereztek be. Az ipartestület stabil lábakon áll, legalábbis ami a pénzügyi helyzetet illeti.

Nyolc hónapja szeretnék elérni, hogy az épület falán emléktábla őrizze a sokak által ismert és tisztelt Herczeg Gábor köszörűs emlékét – derült ki Csőke Péter alelnök szavaiból. A közelmúltban elismerést kapott a többek között a Mátyás templom felújításánál is dolgozó bádogos, Kun Lajos, ő aranykoszorús mesterré vált.

Az ipartestülethez kapcsolódó hír, hogy a szervezet felügyelő bizottságába választották Szalai Ferenc kályhásmestert. Werner György és Csőke Péter elmondták, fontos számukra, hogy a tavalyi rendezvényeiken már egy kicsivel többen jelentek meg, mint korábban, de továbbra is a bázis szélesítése és fiatalítása a cél.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …