2024. április 30., kedd
FONTOS

Negyvenhetedszer is Gyulán a nyári művésztelep

 

Idén negyvenhetedik alkalommal dolgoznak a városban a Gyulai Nyári Művésztelep alkotói július 8-ától – tájékoztatott Albrecht Júlia, a Gyulai Művésztelep Egyesület elnöke.

A szokásos műtermi modellel történő munka mellett a városi emberek, utcák, házak, megörökítése folytatódik.Ismét az Erkel Kollégium a szálláshely, a műtermeket pedig az Erkel Gimnázium épületében rendezték be.A Dél-Alföld egyik legjelentősebb képzőművészeti csoportja idén is gazdag programot szervez: művészetelméleti előadások, film vetítések, eszmecserék, szakmai bemutatók lesznek, ezeken a helyi barátokat, és érdeklődőketis szívesen látják.

Az előadások, vitaestek a realizmus – mint szemlélet mód –  problémáit kutatják, feszegetik: 13-án Szemadám Györggyel (Munkácsy díjas festőművész, szakíró),  25-én Garami Gréta művészet történésszel este 8 óra után. 20-án Bagyinszki Zoltán tiszteli meg a művészeket lyoni élménybeszámolójával. A telep záró kiállítása a Kohán Képtárban július 28-án nyílik, 5 órakor. Erre az alkalomra különösen hívják és várják a helyi műélvező közönséget.

Nézze meg ezt is:

Békés vármegyei rendőrök kaptak országos elismerést

  Szent György, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából Magyarország belügyminisztere, dr. Pintér Sándor Humánigazgatási kategóriában …