2024. május 2., csütörtök
FONTOS

A fiatalokról szólt a Shakespeare Fesztivál

Fotó:gyulaivarszinhaz.hu

A XII. nemzetközi Shakespeare Fesztivált 2016. július 7 és 17. között rendezték meg a Gyulai Várszínház összművészeti fesztiválja keretében – vezeti fel közleményét a teátrum.
Nyolc ország művészei léptek fel, a magyarok mellett angol, ausztrál, japán, lengyel, litván, szlovák, olasz színházak és előadók műsorait láthatták.

A külföldiek közül a legnagyobb sikert a litván rendező, Oskaras Korsunovas által rendezett Szeget szeggel című produkció aratta, amelyet a varsói Drámai Színház színészei mutattak be.

A magyar előadások közül a legnagyobb sikert a Gyulai Várszínház új bemutatója, a III. Richárd aratta, amelyet ifj. Vidnyánszky Attila állított színpadra. Trill Zsolt mellett láthatták a darabban Eszenyi Enikőt, Hegedűs D. Gézát, Szűcs Nellit, Trokán Nórát.
A fesztiválon a fókuszban fiatalok voltak, akik számos előadásban játszottak jelentős szerepeket. A 11 napos fesztiválon 31 produkciót láthatott az előadásokat megtekintő mintegy 4000 néző.

Nézze meg ezt is:

Elismerték Bánhegyi Róbert Jánost

  A napokban vette át Bánhegyi Róbert János főorovos a Magyar Tudományos Akadémián rendezett ünnepi díjkiosztón Szent-Györgyi …