2024. május 8., szerda
FONTOS

Gyulán futballozik az NB I és az NB II legfiatalabb játékosa

Andorka Péter helyett Balogh Gusztáv állt be a hétvégi bajnokin, így a gyulai Grosics Akadémián pályára lépett a teljes NB I-es és NB II-es mezőny legfiatalabb játékosa.

Balogh Gusztáv előbb egy jól eltalált lövéssel vétette észre magát, majd a hajrában róla állították ki a SZEOL egyik játékosát.

Ezek a felvételek már a csapat hétközi edzésén készültek, a keretet több, tavaly még az U19-ben vagy éppen az U17-ben játszó fiatal erősíti. Az 1999. január 19-én született Balogh Gusztáv évek óta az akadémián pallérozódik, többek mellett Klausz László kezei alatt is futballozott, aki akkor az NB II-ből az NB I-be vezette a Grosics U17-es együttesét.

Balogh Gusztáv azt mondta, tudja, hogy sokat kell még tanulnia, és észben tartja, hogy ez még csak a kezdet, így a korábbinál is többet kell dolgoznia ahhoz, hogy később sikeres labdarúgó legyen. Az viszont mindenképpen figyelemre méltó, hogy miközben sok 19-20 éves fiatal számára túl nagy ugrást jelent a korosztályos csapatból a felnőttek közé lépni, addig a Szeged-Grosics támadója sikerrel vette az első akadályt. A látottak alapján biztosra vehető, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, hogy a felnőttek között pályára lépett, és esély van arra, hogy nála nem sokk al idősebb játékosok is lehetőséget kapjanak.

Nézze meg ezt is:

Diákolimpiai döntőt rendeztek Gyulán

  Péntek délután a megnyitóval vette kezdetét a 7-8. osztályos fiú labdarúgás Országos Diákolimpia Döntője …