2023. március 23., csütörtök
FONTOS

Karitatív célt szolgált a Pocakos Triatlon

Mintegy kétszázan álltak rajthoz az immáron ötödik alkalommal életre hívott Pocakos Triatlon elnevezésű jótékonysági programon szombaton, a Kempf-tónál. Több, mint százan egyénileg versenyeztek, mellettük harminc csapat mérettette meg magát. Itt 500 méter úszást, 15 kilométer kerékpározást és 3500 méter futást kellett teljesíteni. Az egyéni versenyszámban a nők között Vetési Emese ért be elsőként.

Idén nemzetközivé vált a verseny, hiszen az ország különböző pontjain kívül még Aradról is érkeztek indulók. A férfi váltó első helyezettje az Ancsin Balázs-Dombóvári Zsolt-Csíkos Dániel trió lett.

Az idei Pocakos Triatlon is karitatív célokat szolgált. A nevezésből befolyt összeget az egész megyét ellátó koraszülött mentőautó beszerzésére fordítják. Mindez egyébként azért is fontos, mert ilyen jármű nincs a megyében.

A koraszülött mentőautó beszerzését bárki támogathatja, az e célra szánt összeget az Összefogás a Sérült Gyermekekért számlaszámára utalhatják át.

Nézze meg ezt is:

Vetélkedve ismerkednek a vármegye értékeivel

Békés Vármegye Önkormányzata a Békés vármegyei és határon túli értékek, illetve hungarikumok témakörében vetélkedőt szervezett …