2024. május 1., szerda
FONTOS

Megtelnek a szállodák az ünnepi hétvégén

Országszerte megtelnek a szállodák országszerte az augusztus 20-i állami ünnep hétvégéjén, derül ki az MTI által készített körképből, melyben Gyulára is kitérnek.
Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára szerint az elmúlt évekhez hasonlóan magas foglaltságot jeleztek előre főként a vidéki szállodák, ahol a belföldi vendégek vannak többségben. Az elsősorban vízparti, gyógy- és wellness szállodákban 85 százalékos foglaltság várható.
A Szallas.hu közölte: az augusztus 20-i hétvégén is a fürdővárosok dominálnak az előfoglalások adatai alapján. Az öt legnépszerűbb település sorrendben Siófok, Debrecen, Budapest, Hajdúszoboszló és Eger. A leglátogatottabbak helyek között szerepel még Szeged, Balatonfüred, Gyula, Miskolctapolca és Hévíz. Az átlagos foglalási érték 37 ezer forint, a szálláshelyét pedig minden 6. belföldi utazó SZÉP-kártyával fizeti majd ki.
Békés megyében több szállodában már augusztus elején 75 százalék feletti volt a foglaltság; a békéscsabai, gyopárosfürdői, vagy szarvasi szállodák még le nem foglalt szobáinak nagy része is várhatóan elkel az ünnepi időszakra. Valamennyi Békés megyei szálloda – néhány román és holland turistától eltekintve – főleg belföldi vendégeket fogad az MTI szerint.
Gyulán a Hunguest Erkel Hotelben augusztus első hetében 75 százalékos volt a foglaltság, de telt házat várnak a 20-i hétvégére. Az Elizabeth Hotel augusztus második hetében 80 százalékban volt telítve, az 58 szobás Park Hotelben pedig már csak három szabad szoba volt a hónap elején.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …