2024. május 5., vasárnap
FONTOS

Árvácskát és tulipánt ültetnek Gyulán

Több mint tizenhatezer árvácskát és közel kilencezer tő tulipánt ültetnek ki ezekben a napokban Gyulán a közüzemi kft munkatársai.

A kétnyári virágokkal elsősorban a vár környékén, a belvárosi tereken és a Béke sugárúton találkozhatunk. Az árvácskákat és a tulipánokat elsősorban a turisztikailag frekventált területekre így a vár környékén és a belvárosban ültetik ki, olyan helyekre is ahol eddig nem volt, aminek érthetően örülnek az ott lakók. A város frekventált területein 16150 tő árvácskát és 8700 tő tulipánt helyeznek el az ágyásokban a közüzemi kft. munkatársai. Ezek a virágok a telet is itt vészelik át, hogy aztán tavasszal még látványosabban pompázhassanak az ágyásokban.
A virágok elültetésével azonban nem fejeződik be a munka, hiszen ezek a növények komoly gondozást igényelnek ahhoz, hogy olyan képet mutassanak, amit a tervezéskor elképzeltek a szakemberek. Az őszi munkák sorában a virágültetés utána fásítás következik, amelyeket a képviselői keretekből a lakossági igények alapján végeznek el a kft. munkatársai.

Nézze meg ezt is:

Újra kiadták “A gyulai Józsefváros története” című kötetet

    Két témában tartott sajtótájékoztatót Gyulai Évszázadok Alapítvány és a Gyulai Városbarátok Köre. Durkó …