2024. május 5., vasárnap
FONTOS

Pörkölt és sült malac is készült a román gasztronómiai fesztiválon

 

Több mint 30 csapat és 300 résztvevő, ezek a főbb számai a hétvégén a Román Kulturális Központban 12. alkalommal megrendezett Országos Román Gasztronómiai Fesztiválnak.

A rendezvényen román és magyar tradicionális ételeket készítettek el a versenyző csapatok.

Az eseményt idén is nagy érdeklődés övezte, több mint harminc csapat nevezett valamilyen román vagy magyar tradicionális étellel, a legkülönfélébb recept szerint elkészítve.

De nem csak pörköltek készültek a bográcsokban, hanem ropogós malacsült is, amelyet sörös szalonnával kell kenegetni, hogy igazán zamatos legyen, egy ilyen sertés 4-5 liter sört is felvesz, amíg elkészül.
A rendezvény iránt évről évre nő az érdeklődés idén Budapest és három megye mellett a határon túlról is érkeztek résztvevők, így összesen több mint háromszázan találkozhattak a fesztivál keretében. Bár az ételkészítők versenyeznek egymással, de nem erre helyeik a hangsúlyt a szervezők, hanem a közösségi együttlétre.

 

Nézze meg ezt is:

Újra kiadták “A gyulai Józsefváros története” című kötetet

    Két témában tartott sajtótájékoztatót Gyulai Évszázadok Alapítvány és a Gyulai Városbarátok Köre. Durkó …