Több mint 30 csapat és 300 résztvevő, ezek a főbb számai a hétvégén a Román Kulturális Központban 12. alkalommal megrendezett Országos Román Gasztronómiai Fesztiválnak.
A rendezvényen román és magyar tradicionális ételeket készítettek el a versenyző csapatok.
Az eseményt idén is nagy érdeklődés övezte, több mint harminc csapat nevezett valamilyen román vagy magyar tradicionális étellel, a legkülönfélébb recept szerint elkészítve.
De nem csak pörköltek készültek a bográcsokban, hanem ropogós malacsült is, amelyet sörös szalonnával kell kenegetni, hogy igazán zamatos legyen, egy ilyen sertés 4-5 liter sört is felvesz, amíg elkészül.
A rendezvény iránt évről évre nő az érdeklődés idén Budapest és három megye mellett a határon túlról is érkeztek résztvevők, így összesen több mint háromszázan találkozhattak a fesztivál keretében. Bár az ételkészítők versenyeznek egymással, de nem erre helyeik a hangsúlyt a szervezők, hanem a közösségi együttlétre.