2024. május 1., szerda
FONTOS

Autómentes nap a környezetbarát világért

Az Európai Mobilitási Hét rendezvényeinek csütörtöki, utolsó eseménye az autómentes nap volt, mikor a lezárt Petőfi téren és a Megyeház utcán különböző programokkal várták az érdeklődőket. A rendezvény legfőbb célja, hogy ráirányítsák a figyelmet az egészséges közlekedésre és életmódra.

A helyszínen háromkerekű kerékpárokat is ki lehetett próbálni, miközben a rendőrség munkatársai abban segítettek az óvodásoknak, hogy minél ügyesebben és biztonságosabban közlekedjenek.

A legkisebbeket különböző interaktív, játékos vetélkedő várta. Az érdeklődőket egy különleges szimulátor is fogadta. Ezzel a Tour de France egyik szakaszát lehet végig kerékpározni.

A gyulai óvodák és iskolák mindegyike részt vett valamely programban a hét folyamán. Az autómentes nap célja az, hogy arra ösztönözzék az embereket, hogy környezetbarát világban éljenek.

Az egész napos esemény csütörtöki záró programján Pepe manó műsora is szórakoztatta a megjelenteket, majd díjazták az Európai Mobilitási Hét közlekedésbiztonsági és a kenus vízi vetélkedő nyerteseit.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …