2024. április 26., péntek
FONTOS

Minden harmadik embert érinti a mozgásszervi megbetegedés

Békés megyében minden harmadik embert érint valamilyen mozgásszervi megbetegedés, tehát egy igen komoly népbetegségről van szó.

A húsz év után újra Gyulán megrendezett Magyar Reumatológusok Egyesülete Vándorgyűlésén közel 700-an vettek részt, ahol a legújabb terápiás eredményekről és gyógyszeres kezelésekről is szó esett.

Egy igen komoly népbetegségről van szó, hiszen Békés megyében minden harmadik embert érint valamilyen mozgásszervi megbetegedés, ezen belül pedig- ami a kongresszus egyik fő témája is- a gyulladásos betegségek is több mint 6000 ember életét nehezítik meg.  A kezelésben néhány éve a biológiai terápia hozott komoly áttörést.

A konferenciának már négy éves hagyománya, hogy a szakdolgozók egyesülete is képviselteti magát, az őket érintő olyan fontos témáról is szó esett, mint például a rehabilitációs terápia.
A kongresszus témái között szó volt azokról a gyógyszeres kísérletekről, amelyek még kezdeti stádiumban vannak, de biztató eredményeket vetítenek előre.
A vándorgyűlés ideje alatt betegnapot is szerveztek, melyen a felvilágosító előadások mellett a reumatológiai betegszervezetek közötti együttműködésről is szó esett.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …