2024. április 26., péntek
FONTOS

Fuss magadért egy kört – Gyulára ért a váltó

Magyarországon 10 percenként meghal valaki az egészségtelen táplálkozás, 21 percenként a dohányzás és 35 percenként a mozgásszegény életmód miatt.

Olyan betegségekbe halunk bele, amelyeket mi okozunk magunknak azzal, ahogyan élünk. Nem tudatosul bennünk, hogy az egészség érték, azt kellene megőriznünk. És ezt senki nem tudja helyettünk megtenni. Itt az ideje, hogy ne a betegségekből akarjunk kigyógyulni, hanem egészségesek akarjunk maradni. Ha mindenki csak annyit tenne az egészsége megőrzése érdekében, amennyit aztán a betegségéből való felépülésére fordít, akkor nem halnánk meg idő előtt.

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet egy 1600 kilométeren át tartó 16 napos futással kívánja felhívni a figyelmet arra, hogy magunk tehetünk a legtöbbet az egészségünk megőrzése érdekében. A NEFI munkatársai az egészségügyben dolgozókkal közösen fogják körbefutni az országot váltóban. Minden napnak lesz egy témája, hiszen mindenhol valamit nagyon jól csinálnak, mi a jó gyakorlatot, a jó példát helyezzük előtérbe. A NEFI a rajt időpontjára elkészíti azt az „Előzd meg a jövőd!” 12 pontból álló kihívást, amelyet a futás során érintett nagyobb települések vezetőjének adnak át.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …