2024. május 2., csütörtök
FONTOS

A mellrák elleni megelőzésre hívták fel a figyelmet

Idén már ötödik alkalommal rendezték meg a hétvégén az Összefogás az egészségért, séta a mellrák ellen elnevezésű, figyelemfelkeltő rendezvényt. A daganatos megbetegedések közül hazánkban ez a leggyakoribb a nők között, ezért is fontos, hogy ráirányítsák a figyelmet a megelőzés fontosságára.

Hazánkban így a megyében is a legtöbb nő emlőrákban betegszik meg, ami az időben történő felismeréssel nagyon jó eredménnyel gyógyítható. Az idei rendezvénynek a Vigadó adott otthont, ahol figyelemfelkeltő előadásokkal, egészségügyi szűrésekkel és életmód tanácsadással várták az érdeklődőket. A szervezők szándéka, hogy ez a téma ne tabuként legyen kezelve.

 

A rendezvényt személyes érintettség okán indította el Szilágyi Edit, aki maga is megküzdött a betegséggel és úgy gondolta, ha csak egy embernek sikerül felhívni a figyelmét a megelőzésre már megérte. A legnagyobb probléma az, hogy a veszélyeztetett korosztályú nők csak kis százaléka keresi fel az ingyenes szűréseket.

 

A program idén is egy hídi sétával ért véget, amely érintette a Kossuth téri szökőkutat, ahol a vizet most is rózsaszínűre festették, ráirányítva a figyelmet a megelőzésre.

Nézze meg ezt is:

Elismerték Bánhegyi Róbert Jánost

  A napokban vette át Bánhegyi Róbert János főorovos a Magyar Tudományos Akadémián rendezett ünnepi díjkiosztón Szent-Györgyi …