2024. május 3., péntek
FONTOS

Nagy érdeklődés övezte a pályaválasztási vásárt

Idén 36 középfokú oktatási intézmény és 50 munkáltató részvételével rendezték meg a Pályaválasztási Vásárt Békéscsabán.

A rendezvényen a pályaválasztás előtt álló fiataloknak és a pályamódosításra kényszerülő felnőtteknek kínáltak információkat, különös tekintettel a hiányszakmákra.
A rendezvény egyik legfontosabb célja, hogy olyan információkat nyújtson a pálya, szakma és iskolaválasztás előtt, amely segítheti a munkaerő piaci igényekhez igazodó döntés meghozatalát.
Békés megyében jelenleg több mint 20 hiányszakmába keresik a pályaválasztókat, többek között ilyen a bádogos a kőműves a női szabó és gépi forgácsoló is.
A rendezvény elsősorban az általános iskolák 7.8. osztályosai a középfokú intézmények 11.12-sei a szakmával nem rendelkező pályakezdő fiatalok, illetve a szakmájukban elhelyezkedni nem tudókra fókuszál, figyelembe véve az egyéni adottságokat.
Ebben az évben a program új eleme az ovis szakmavilág, aminek célja már egész kis korban megismertetni a pályaválasztást. Ennek keretében a nagycsoportosok 4 szakmacsoportban próbálhatták ki a különböző foglalkozásokat.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …