2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Orosháza környékén is fogható a katolikus rádió

A Magyar Katolikus Rádió a többnyire nyugat-magyarországi fejlesztések után megkezdte a tiszántúli hálózat kialakítását is. Ennek első eleme az orosházi, amely sorrendben a huszadik frekvencia. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök, az új vételközpont házigazdája elmondta, közel ezer évvel ezelőtt érkezett a tiszántúli régióba Szent Gellért püspök, de akkor még nem volt se szent, se vértanú. Most a Magyar Katolikus Rádió is a Tiszántúlra érkezett.

A rádió szignálja evangéliumi üzenet: “Örömhír mindenkinek!”. A 3 perces orosházi tartalom minden hétköznap 16.55-kor kerül sugárzásba. Ez sorrendben a Magyar Katolikus Rádió 20. URH frekvenciája, amely a 88.6 MHz-en fogható Orosháza 30 kilométeres körzetében.

A Magyar Katolikus Ráció célja 12 éve változatlan. Segítik a hallgatók társadalmi, kulturális, lelki informálódását, gyarapodását, identitásának alakulását és erősödését.

A Magyar Katolikus Rádió az új, orosházi frekvenciával a vételkörzetekben élők száma elérte a 4 milliót, amely napi szinten pedig meghaladja a 100000 hallgatót.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …