2024. április 29., hétfő
FONTOS

Két hét alatt kétezren nézték meg az aradi kiállítást

Egy kivételes alkalomnak köszönhetően kézbe is lehetett fogni a Letétetett – Bevégeztetett című kiállítás plakátokon is megjelenő relikviáját, Damjanich János díszkardját, mely mint hallhattuk, valódi harci cselekményben nem vett részt, viszont kétségkívül impozáns darabnak mondható.

A Gyula Tv forgatása miatt több tárlót megbontottak a látogatóközpont szakemberei, hogy jobban be tudjuk mutatni az egyedülálló kiállítás anyagát, például annak egyetlen gyulai darabját, Knézich Károly kardjának pengéjét. Mint ismert, a lefegyverzésre váró tábornok eltörte kardját, és úgy adta át a fegyvert. Mi egy több részesre tervezett, hetente jelentkező sorozatban mutatjuk be az Aradi Ereklyemúzeum legérdekesebb relikviáit. ezeket az epizódokat az Értékőrző című kulturális magazinban és weboldalunkon megnézhetik.

A két hete nyílt, a magyar történelem legnagyobb alakjainak személyes tárgyait bemutató kiállításhoz nem titkoltan komoly reményeket fűzött a kastély vezetése. Ez az első időszak adatai alapján igazolódni is látszik.

A tárlat, benne Kossuth, Petőfi, Batthyány és Damjanich tárgyaival március közepéig látogatható.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …