2024. április 26., péntek
FONTOS

Februártól megy a SZIE, jön a GFF

Csütörtökön tárgyal a gyulai képviselő-testület arról, hogy átadja-e térítésmentes használatra a jelenleg a Szent István Egyetem által használt, Szent István úti ingatlant a campust átvevő Gál Ferenc Főiskolának – jelentette be a keddi, városházi sajtótájékoztatón Görgényi Ernő. Gyula polgármestere emlékeztetett, a város számára fontos a felsőoktatás, ezért minden lehetséges támogatást megadnak az új fenntartónak.

A Szent István Egyetemen megváltozik a képzések struktúrája, az intézmény szenátusa október 28-i ülésén döntött az átadásról.

Görgényi Ernő azt mondta, a Gál Ferenc Főiskola biztosíthatja a gyulai felsőoktatás jövőjét. Kiemelte, a város jól jár a minden tanulni szándékozó számára nyitott, új fenntartóval, mely a Szeged-CSanádi Egyházmegye intézményeként működik többek között Szegeden, Mezőtúron, Békésen. A gyulai képviselő-testület csütörtökön arról dönt, hogy támogatják-e, hogy a Gál Ferenc Főiskola vegye át a campust, illetve hogy a korábbiakhoz hasonlóan térítésmentes használatba adják-e a két ingatlan közül az egyiket, mely a város tulajdonában van.

A Gál Ferenc Főiskola várhatóan 2017 február elsejétől veszi át a nem éppen könnyű helyzetben lévő gyulai campust, melyen idén már nem indult nappali tagozatos képzés.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …