2024. április 29., hétfő
FONTOS

Görgényi Ernő a Simonka ügyben: ne Gyulából legyen ellenségkép!

Az interneten terjed egy “Hírlevél” című dokumentum, amelyben valakik arra buzdítanak másokat, hogy Simonka György parlamenti képviselőt védjék meg közösségi oldalra írt kommentekben egy olyan üggyel szemben, amelyben költségvetési csalás bűntettével hozzák összefüggésbe.

Ismeretlenek arra biztatják Simonka György híveit, hogy ennek során a gyulai embereket sértegessék, gyalázzák és őket okolják Dél-Békés eddigi kudarcai és a parlamenti képviselővel összefüggésbe hozott nyomozás miatt – hangzott el a vasárnapi, gyulai sajtótájékoztatón.

Itt Görgényi Ernő polgármester reagált erre. Elmondta, a leghatározottabban visszautasít minden olyan törekvést, amely egyes dél-békési politikusok részéről arra irányul, hogy Gyula, illetve Békés megye más településeiből ellenségképet formáljanak.

A gyulai polgármester hangsúlyozta, három kérése van Simonka Györgyhöz. Kéri, hogy határolódjon el a rá hivatkozó “Hírlevélben” foglalt azon tanácsoktól, amik a gyulai emberek sértegetésére, a megye más települései elleni gyűlöletkeltésre buzdítanak és mindazoktól, akiknek ehhez az irományhoz közük van.
Kéri, hogy Simonka György nyilvánosan jelentse ki, hogy mélységesen elítéli a “Hírlevél”-ben foglalt módszereket, az abban javasolt “kommunikációs paneleket”.
Görgényi Ernő az utolsó pontban felszólítja a képviselőt, hogy haladéktalanul távolítsa el közösségi oldaláról a gyulai embereket sértő bejegyzéseket, kommenteket, ugyanígy a megye más településeire vonatkozó sértő bejegyzéseket is. Hozzátette, ez szolgálná a megye érdekeit.

Alt Norbert, a Fidesz gyulai csoportjának elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, pályafutása alatt még nem találkozott hasonló stílusú irománnyal sem, melyben nyíltan egy egész település lakossága van megbélyegezve. Kiemelte, egymás értékeinek a tisztelete, a polgári értékrend és az a közösség, amit képviselnek ez ettől a csoporttól messze áll.

Kónya István, a megyei önkormányzat képviselője elmondta, a bejegyzések egyik zászlóvivője Szegedi Balázs, aki a Fidesz-KDNP-nek a tagja a Békés megyei közgyűlésben. Kéri, hogy Szegedi Balázs gondolkodjon el azon, hogy méltó-e arra, hogy a megyei közgyűlés tagja legyen, tekintettel arra, hogy a képviselői esküben Békés megye fejlődésének érdekében tett esküt. Hozzátette, ez azt jelenti, hogy valamennyi település fejlesztéséért kell hogy dolgozzanak, nem pedig egy adott településért vagy térségért.
Kónya István felhívja Szegedi Balázs és a “Stáb” tagjainak figyelmét arra, hogy azonnal kérjenek bocsánatot a gyulai emberektől.

Nézze meg ezt is:

Máltai tanulmányúton járt a GFE delegációja

  A napokban tért haza Máltáról a Gál Ferenc Egyetem gyulai karának három oktatója, akik …