2024. április 30., kedd
FONTOS

Vigyázat, csúszósak utak Békésben!

Óvatosságra inti a közlekedőket a rendőrség.

 
Békés megyében 2016. december 18-án 10 óra 30 percig nyolc közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre, közülük az eddigi információk szerint három járt személyi sérüléssel. A Gyula és Elek közötti úton árokba borult egy személygépkocsi, Mezőberényben személygépkocsi és autóbusz ütközött. Vésztőn jelzőtáblának ütközött egy személygépkocsi, Békéscsabán elesett egy kerékpáros. Pusztaföldvár térségében, valamint a Dévaványa és Gyomaendrőd közötti úton két-két baleset történt.

Az utak csúszósak, ezért a rendőrség kéri a járművezetőket, hogy az útviszonyoknak megfelelően, a megengedettnél lassabban közlekedjenek. Elindulás előtt a szélvédőről és az ablakokról távolítsák el, olvasszák le a jeget. A jármű lámpáit, fényszóróit is tisztítsák meg. A láthatóság a biztonságos közlekedés alapfeltétele. Kerüljék a hirtelen irányváltoztatást, fékezést. Ha nincs téli gumiabroncs a járművükön, ne induljanak útnak! Inkább tömegközlekedéssel próbálják meg elérni úti céljukat.

A kerékpárosokat arra kérik, hogy ha erősen csúszós, jeges útszakaszhoz érnek, a balesetek elkerülése érdekében inkább szálljanak le kerékpárról.

Nézze meg ezt is:

Vásári forgatagra készülnek a várban

  Történelmi hagyományokra épít az a program, amelyet szombaton, Szent György-napja alkalmából szerveznek a gyulai …