2024. május 1., szerda
FONTOS

Február közepére eltűnik a Dürer terem

Megkezdődött a Dürer terem bontása. A munkát az teszi szükségessé, hogy a Szigeterőd program révén a vizesárok ezt a területet is érintené, ráadásul az épület rossz állapota miatt már nem volt alkalmas a képtári funkció betöltésére.
Már a nyílászárókat távolítják el a Dürer terem épületében, az elmúlt héten megkezdődött bontási folyamat részeként. A munkát több dolog is indokolta, egyrészt a város hosszú távú fejlesztési tervei között szerepel, hogy a Szigeterőd program részeként visszaállítanák a volt várpalánkot körülölelő Körös medret, illetve a várat védő palánkrendszert is. A kiállító terem pedig pont a mederbe épült bele. A közel ötven éves épület tervezésekor ezt nem vették figyelembe, holott már 1957-ben a fürdőfejlesztésekor megrajzolták a meder nyomvonal helyreállítását. Emellett az épület már a legutolsó időszakban kiállítótérként sem tudott működni, hiszen számos olyan tervezésből is kivitelezésből adódó hiba jött elő, ami alkalmatlanná tette az eredeti funkcióra.

 

A törmelékek eltakarítása és a belső munkálatok befejezését követően várhatóan a jövő hét közepén érkezik az a gép, amivel a vasbeton födémeket és a téglafalakat bontják el. A befejezése az időjárás függvényében február közepére, végére várható.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …