2024. április 29., hétfő
FONTOS

Jelentős létszám- és feladatbővülés a járásnál

Kilencvenről százkilencre nőtt a gyulai járási hivatal munkatársainak száma, a több ember persze több feladatot is jelent – derült ki Gulyás Imre hivatalvezető szavaiból.

Január elsejétől a kormányhivatalok elsőfokú feladat- és hatáskörei a járásokhoz kerültek, ezek többnyire a feladatot ellátó tisztviselők és az infrastruktúra átadásával jártak. A gyulai járás egy új osztállyal bővült a Kossuth utcai épület földszintén.
A számos változás között említést érdemel, hogy nőttek az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály feladatai, bővült az egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenységek köre a Kossuth utcába költöző építésügyi osztályon.

Gyulán, a hatósági és gyámügyi osztály jár el az áldozatsegítéssel és jogi segítségnyújtással kapcsolatos ügyekben, a kormányhivataltól a járási népegészségügyi osztályhoz kerültek a fogyasztóvédelmi ügyek.

Újdonság, hogy a Nemzeti Energetikai Hálózat gyulai irodája három járás, a gyulai, a sarkadi és a szeghalmi területét fedi le, a kormányablakokban pedig már 1567 féle ügyben járnak el.

A változásokkal kapcsolatban pontos és hivatalos információt a bekesijarasok.hu és a jarasinfo.gov.hu oldalon találnak az érdeklődők.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …