2024. április 27., szombat
FONTOS

Takarót és élelmiszert kapnak az utcán élő rászorulók

Az utcai szociális szolgálat munkatársai nap rendszerességgel látogatják a rászorulókat, élelmet, teát és takarót biztosítva a hideg napokon. A gyulai hajléktalan szállón  a nappali melegedőben és az éjszakai szállón is 100 százalékos a telítettség.

Az utcai szociális szolgálat munkatársai napi hat órában látják el ezt a feladatot mindazoknak segítve ezzel, akik bizalmatlanok az intézményi ellátással és nem tudnak, vagy nem akarnak bemenni a szállóra, ami ezeken a hideg napokon különösen nagy segítséget jelent a rászorulóknak.
A nappali melegedőben 108, az éjszakai szállón 44, az átmeneti szállón pedig 16 a létszám, így 100 százalékon üzemel a gyulai hajléktalanszálló. Bér a téli időszak november 1-től április végéig tart így természetesen fel vannak készülve a napokban tapasztalt extrém hidegekre is, ilyenkor fokozottan figyelve arra, hogy senkit ne hagyjanak magára.
Külön öröm, hogy már a második éve igen alacsony a krízis riasztások száma elsősorban azért, mert jól működik a jelzőrendszer, jó a kapcsolat a társszervekkel, így még azelőtt megtalálják azokat, akiknek segítségre van szüksége, mielőtt krízis helyzetbe kerülnének. Bár a hideg beköszöntével a szállón a szokásosnál is több ruhát és más adományokat kapnak, de továbbra is köszönettel várják ezeket  a felajánlásokat.

 

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …