2024. április 27., szombat
FONTOS

Új partnerekkel bővült a KBC

Az új partnerekkel bővült a KBC Békés Megyei Települések Fejlesztéséért Nonprofit KFt. Biharugra és Sarkadkeresztúr mellett a Gyulai Tankerületi Központ is csatlakozott. Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója, Bakucz Péter, Sarkadkeresztúr polgármestere, Makra Tibor Biharugra polgármestere, Görgényi Ernő és Glózik Klára ügyvezető írták alá a megállapodást. A békési székhelyű KBC több megyei fejlesztést szeretne megvalósítani a közeljövőben.

A székhelytelepülés, Békés tervei között szerepel a város és Tarhos közötti kerékpárút megépítése, és az új munkahelyeket teremtő börtön kialakítása.

A KBC azon Békés megyei települések együttműködési szervezete, akik úgy határoztak, hogy elsősorban a Területi Operatív Program pályázatok elkészítése, majd az elnyert pályázatok megvalósítása érdekében összefognak és a nagyobb, pénzügyileg erősebb városok segítik a kisebb és nehezebb sorsú települések boldogulását. Az eltelt egy év alatt 192 pályázatot készített el a KBC, melyek nagy része bírálati szakaszban van. Az összes igényelt támogatás közel 34,5 milliárd forint.

Az eseményt az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek műsora zárta.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …