2024. április 27., szombat
FONTOS

Új gépek a Gyulahús Kétegyházi úti üzemében

Beindult az új, vákuumfőző kutter a Gyulahús Kétegyházi úti telephelyén. A gépet kezelő Nagy Sándor sertés párizsi gyártásához kezdett hozzá, első lépésként a szabályok szerint áru több mint felét kitevő húst önti a 330 literes térbe. Miután minden szükséges hozzávalót összedolgoztak, a nagyobbik gépből a kisebb-be, a mikro kutterbe teszik át a masszát, mely még egyszer átdolgozza, még apróbb részekre darabolja a húst.

 
Ez a két, osztrák és német gyártmányú berendezés 100 millió forintjába került a cégnek. A beruházásnak köszönhetően ez a kutter egy 1989 óta használatos eszköz helyére került, a vásárlással egy olyan szerkezetet váltottak ki, mely az akkori húskombinátnál Nagy Sándorral nagyjából egy időben, a hetvenes évek vége felé állt munkába.

 

Ez a német gyártmányú füzér daraboló berendezés 12 millió forintba került, egy 15 éves gépet váltottak le a beszerzésével. Az új szerkezet nemcsak pontosabb, hanem nagyobb sebességre is képes. Az új eszközökkel elérték a teljes gyártásbiztonságot – mondta Braunné Pavelka Márta üzemvezető.
A Gyulahús megalakulása, vagyis 2013 óta minden évben eredményes volt, ezért jelentős beruházásokat hajthatott végre. Daka Zsolt ügyvezető kiemelte, idén várhatóan a tavalyihoz hasonló nagyságrendben, 200-230 milliót költhetnek korszerűsítésre.

 
A Gyulahús csak a Kétegyházi úton 2500 tonna árut gyárt, ennek meghatározó része, mintegy 1700 tonna a májas, 800 tonnát pedig más készítmények, a felvágottak, a virsli, és a lecsókolbász tesznek ki.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …