2024. április 29., hétfő
FONTOS

Jelentős fejlesztések indulnak a Körös-Maros Nemzeti Park területén

Komoly fejlesztések indulhatnak el hamarosan uniós források bevonásával a Körös-Maros Nemzeti Park területén. Összesen közel 600 millió forintból állítják helyre a löszpusztagyepeket és rehabilitálják a szikespusztai és az átéri élőhelyeket.
Hamarosan indul az az uniós projekt, melynek segítségével hamarosan megkezdődik a löszpusztagyepek helyreállítása a Körös-Maros Nemzeti Park területén. A közel 84 millió forintos pályázat keretében az igazgatóság több mint 160 hektárnyi területen fajgazdag löszpusztagyepet alakít ki. Az ötéves projekt során nyolcvanhárom értékes löszpusztagyepi növényt telepítenek be, amiből tizenkilenc védett, majd ezeket felszaporítják és visszajuttatják a termőhelyekre.
A másik pályázatot Tirják László igazgató ismertette aki elmondta, ennek  segítségével egy hiánypótló beruházást valósítanak meg, hiszen ma Magyarországon az egyik legnagyobb őshonos állattartó a Körös-Maros Nemzeti Park, négy törzstenyészettel rendelkeznek, két és fél ezer szürke marha, közel háromszáz bivaly és mintegy ezer juh  él itt. Ezeknek az állatoknak a legeltetéséhez szükséges infrastrukturális beruházások szükségesek.
A pályázatok támogatási szerződését aláírták, így hamarosan megkezdődnek a munkák, az önerőt nem igénylő projektek megvalósításának tervezett időpontja 2018 és 2021 ősze.

Nézze meg ezt is:

Máltai tanulmányúton járt a GFE delegációja

  A napokban tért haza Máltáról a Gál Ferenc Egyetem gyulai karának három oktatója, akik …