2024. május 8., szerda
FONTOS

Április végén lesz a 18. pálinkafesztivál

Kihívást jelentett a szervezők számára a tavalyi pálinkafesztivál – hangzott el a keddi, városházi sajtótájékoztatón. Mindez annak fényében volt érdekes, hogy a tavalyi volt az első év, hogy nem a rendezvény eredeti ötletgazdája, Lovász Sándor, hanem a Bora Imre vezette stáb szervezte Gyula egyik leglátogatottabb programját.

Varga-Bora Tímea, az esemény másik főszervezője a párlatversenyt érintő újdonságokról számolt be. A bérfőzetők és a magánfőzetők versenye országosról nemzetközivé bővült, a tavalyi kihagyás után idén már kereskedelmi főzdék párlatait is várják.

Azt Görgényi Ernő polgármester jelentette be, hogy az idei pálinkafesztivált április 28 és 30 között rendezik meg. A város vezetője emlékeztetett, lényegében újratervezték az egyébként méltán sikeres rendezvényt, melyet a régió egyik legsikeresebb gazstroturisztikai programjának nevezett.
A fesztiválra igazi húzónevek érkeznek, a gyulai közönség a Karthago, az R-Go, a Beatrice, a Magna Cum Laude mellett Kis Grófót is láthatja a színpadon. A rendezvény díszvendége Arad lesz.

Nézze meg ezt is:

Fúziós tánccal ért véget a várszínház tavaszi évada

India ősi eposza, a Ramajana szolgáltatta a fő témát a Trigatu tánccsoport társulatának, akik a …