2024. április 30., kedd
FONTOS

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Várfürdő futást

A gyulai Várfürdő futás és félmaraton is bekerült a 2020-ig tartó, olimpiai ötpróba hivatalos helyszínei közé – jelentette be a keddi sajtótájékoztatón Felföldi Sándor főszervező.

A hagyományosan jótékonysági célú, fürdővárosi rendezvényt idén május 12-én és 13-án rendezik meg, a bevételből elektromos mopedet és széket, valamint olyan különleges kerékpárokat szeretnének megvásárolni, melyek a négy fal közé zárt embereknek segítenének kimozdulni, adott estben sportolni.

A verseny legnagyobb újdonsága, hogy a maratoni táv Nagyszalontáról indul Gyulára. Ennek kapcsán a város alpolgármestere, Horváth János emlékeztetett a 200 éve született költő máig élő emlékezetére, a verseny is az ő nevét viseli majd.

Kun Miklós, a várfürdő igazgatója kiemelte, amikor a verseny elindult, 150, tavaly pedig 1500 ember indult. A korábbiakhoz képest változás, hogy idén már nemcsak szombaton, hanem vasárnap is ingyen bemehetnek a résztvevők a fürdőbe. Elhangzott, többen annyira elfáradtak a futásban, hogy aznap már csak zuhanyzára használták az ingyenjegyet.

Görgényi Ernő gyulai polgármester Gyula és Nagyszalonta kapcsolatának a méltatása mellett megjegyezte, az a program fontos társadalmi ügyet képvisel.

A Várfürdő futáson a legrövidebb táv néhány száz méter, a leghosszabb pedig a Gyula és Nagyszalonta közötti maraton.

Nézze meg ezt is:

Köszönöm a zenét: filmslágerek szólaltak meg Gyulán

  Számos ismert filmsláger dallamai csendültek fel péntek este, az Erkel Ferenc Művelődési Központban. A …