2024. április 27., szombat
FONTOS

Termál FC – Dunaharaszti 0-0

 

Legutóbbi három meccsén 7 pontot szerzett a kék szerelésben látható Dunaharaszti, mely ennek ellenére a kiesőzóna közelében maradt. A Termál a Pénzügyőr elleni, 5-1-es vereséget is szerette volna feledtetni a szombati bajnokin, a csapatnak minden egyes pontra nagy szüksége van, hogy bentmaradjon.

Az első helyzetet a Dunaharaszti dolgozta ki, Rétsági Ákos egy szép szóló után lőtt, de Harman biztosan hárított. A 16. percben Rebecsák szöglete után mutatkozott zavar a gyulai védelemben, de a helyzet kimaradt. A 25. percben okos csúszott el a tizenhatoson belül, de Benke Bálint mellé lőtt.
A 35. percben Balogh Milán cselezgetett, ám jónak tűnő labdája Sipost lesen találta. Három minutummal később viszont már nem volt les, amikor Sipos indította Baloghot, a gyulai csatár azonban nagy helyzetben a kapusba lőtt. A sok mezőnyjátékot hozó első félidő utolsó említésre érdemes jelenete az volt, amikor Rétsági lőtte mellé a szabadrúgást.

A fordulás után nem sokkal Sipos bombáját hárította Vereckei, majd Nagy Gergely szabadrúgása adott munkát a vendégek kapusának. Az 58. percben ismét Nagy szabadrúgása révén veszélyeztettek a gyulaiak, bő egy óra játék után pedig Bozsik Viktor fejelt mellé. Éledeztek a vendégek, Mészáros Dániel beadása után újra Bozsik fejese szállt mellé, a 71. minutumban pedig Benke lőtt mellé. Hamarosan nagyobb helyzet is adódott előttük, Rebecsák beadása után Nyéki Márk teljesen tisztán fejelhetett, azonban az elvetődő Harmant találta telibe. A 81. perc végén Balogh Milán lőtt mellé távolról, majd Nagy Gergely szabadrúgása pattant kevéssel mellé. A hajrában több helyzet nem esett, így a csapatok megosztoztak a pontokon.

A Termál ezen a meccsen előtérbe helyezte a biztonságos játékot – derült ki Oláh Ferenc szavaiból. A csapat a hétvégén Hódmezővásárhelyre látogat, majd május 13-án a Méhkeréket fogadja hazai pályán.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …