2024. április 26., péntek
FONTOS

Egyre jellemzőbb a fiatalok korai szerhasználata

 

Elkészült a kiértékelése annak a vizsgálatnak, amely az év elején indult a Gyulai Ifjúsági Központ koordinálásával.Ennek kapcsán Szabó Enikő szakmai vezető a 3Témában elmondta, a megkérdezett fiatalok korábban kezdik el az alkohol fogyasztását és a cigarettázást mint régen, de az energiaital túlzott élvezete is aggodalomra ad okot.

 
Lezárult egy online kérdőíves ifjúsági kutatás, melynek kiértékelése a napokban megtörtént. A felmérés egyik része a fiatalok kulturális szokásait vizsgálta, amelyből kiderült, hogy szívesen járnának moziba Gyulán, ha lenne. Gyakran látogatja ez a korosztály a könyvtárat is, amiről leginkább pozitív vélemények születtek, jó ötletnek tartják a várszínházban kapható diákjegyet, de ezt csak kevesen veszik igénybe. Kitért a kutatás a fiatalok szerfogyasztására is, amiből kiderült, hogy itt sem rosszabb a helyzet az ország többi részéhez képest, de mindent hamarabb kezdenek el a gyerekek.

 
A műsorban szó volt még a központ által szervezett programokról is, most a június elején megrendezendő 27. EDÜ van a fókuszban, amelyre már több száz jelentkezés érkezett.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …