2024. április 29., hétfő
FONTOS

A Szentivánéji álom nyitja a Shakespeare fesztivált

Július 7 és 16 között rendezik meg a XIII. Nemzetközi Shakespeare Fesztivált Gyulán, ahol a magyar előadások mellett látható lesz többek között szlovák, román, izraeli előadás, de határon túli magyar színházak produkcióit is színre viszik. A Lear király a kiemelt előadások sorát bővíti, hiszen Gyulán még nem szerepelt izraeli produkció.
A XIII. Nemzetközi Shakespeare Fesztivál első bemutatója W. Shakespeare-Felix Mendelssohn: Szentivánéji álom című táncjátéka lesz Kulcsár Noémi koreográfiájával és rendezésében. Shakespeare alakjai kortárs, modern értelmezésében mai táncszínházi nyelven elevenednek meg, miközben Mendelssohn azonos című művére hajszolják egymást árkon-bokron át.
Shakespeare egyik legismertebb vígjátéka egyben keserédes dráma a szerelem természetéről. Az elvarázsolt erdőben a párjukat kereső fiatalok egymásban keresik önmagukat, amely elvezeti őket a boldogsághoz és a boldogtalansághoz.
A tíz napos fesztiválon látható lesz még a III. Richárd, a M/Ámor vagy amit akartok, a Tévedések Vígjátéka, a Shakespeare Sonnet 66, valamint Az éjszaka szívében – A Lear történet című előadás is.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …