2024. május 8., szerda
FONTOS

2 milliárdnyi TOP-os forrás érkezik Gyulára

2 milliárd 77 millió forintot nyert el a város a Terület és Településfejlesztési Operatív Program pályázatainak első körében – jelentették be a városházában megtartott sajtótájékoztatón.

 

Az összeg 9 beruházás megvalósítását teszi lehetővé. Felújítják a törökzugi és gyulavári bölcsődét, az Apor óvodát, a Zöldkereszt és a közüzemi kft  épületét, valamint a Szivárvány Napközi Otthont. Emellett korszerűsítik a belvíz elvezető rendszert, befejezik a Gyulát Városerdővel összekötő kerékpárutat, valamint a város a Kormányhivatallal konzorciumban támogatást nyert a munkanélküliség csökkentésre is.

 

Kónya István alpolgármester, a Békés Megyei Önkormányzat tanácsnoka elmondta, hogy a TOP második körében a megyében összesen 21 milliárd forintra lehet pályázni. Ebből az összegből 7,3 milliárd forint a gyulai, békéscsabai, szeghalmi, békési és gyomaendrődi járások települései számára lett elkülönítve. Emellett az első körös pályázati keretösszegből megyei szinten 1,8 milliárd forint maradvány keletkezett, amire szintén pályázni fog a város.

 

Kovács József országgyűlési képviselő kiemelte, hogy az elnyert összeg azért is jelentős, mivel a pályázati keretet megyei szinten eredetileg olyan pontozásos rendszerben osztották volna el, ami alapján Gyulára nem jutott volna támogatás. A beruházások azonban nem csak a város, hanem a környező települések fejlődését is elősegítik.

 

A támogatást nyert beruházások munkálatai várhatóan nyár végén, ősz elején kezdődnek el.

Nézze meg ezt is:

Japán nap a Hanami jegyében címmel rendeztek programokat Gyulán

A Mogyoróssy János Városi Könyvtárban többek között előadások, workshop, japánkert és japán ételek várták az …