2024. április 29., hétfő
FONTOS

Biztonságosabb lett a Henyei-Halácsy kereszteződés

Évek óta keresték a vasúttársaságot, hogy a területükön lévő cserjék kiirtásával tegyék beláthatóbbá ezt a kereszteződést, de mint kiderült, teljesen feleslegesen tették ezt, ugyanis semmi sem történt – hangzott el a szerda délelőtt sajtótájékoztatón.

 

Kónya István alpolgármester a Halácsy – Henyei utcák kereszteződésének a problémáiról beszélt, kiemelve, hogy egy idő megunták a tétlenséget, és saját hatáskörben eljárva irtották ki azt az út menti bozótost, mely gondot jelentett a közlekedőknek. Emellett egy új tükör is segíti az erre haladókat.

 

A képviselő egy másik helyszínen, az Erdélyi Sándor és a Réthy Lipót utca találkozásánál mondta el, hogy az évek során igyekezett a körzet minden területén felújítani valamit. Itt régóta gondot okozott a járda állapota, mostanra viszont megújult a terület.

 

Kónya István elmondta, tavaly Észak-Törökzugban mintegy 5 és fél millió forint értékben újítottak fel járdákat, idén az eddigieken túl a Budrio lakótelepen 4 lakótömböt érint majd a korszerűsítés.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …