2024. április 26., péntek
FONTOS

Óvodák felújítása és a pedagógusok továbbképzése a tervek közt

Becseiné Lock Gabriellát a júniusi képviselő testületi ülésen újabb öt évre választották meg a város egyesített óvodájának élére. A tisztséget 2016 óta betöltő intézményvezető a 3 Témában beszélt az eddig elvégzett munkáról, és a következő évek terveiről.

 

Az óvodaépületek felújításán túl a kiemelt feladatok között szerepel a pedagógusok digitális tudásának fejlesztése, hogy a gyerekeket már ebben a korban fel tudják készíteni az iskolában rájuk váró, számítógépes tudást igénylő kihívásokra. A pedagógusok továbbképzése azért is fontos, mivel szeptembertől az óvodákban Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer segítségével dolgoznak, amihez szükség van informatikai ismeretekre. Az év folyamán beszerezték az úgynevezett Difer-mérőeszközt, aminek segítségével objektív fejlődési statisztikák készíthetők az óvodások elemi készségeiről.

 

A további tervek között szerepel a törökzugi intézmény sportóvodává alakítása. Becseiné Lock Gabriella elmondta, hogy munkája során nagyban támaszkodhat az összesen nyolc óvoda dolgozóinak szakértelmére, valamint hogy jövőbeli céljai és elképzelései megvalósításában az önkormányzat intézményfenntartóként támogatásáról biztosította.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …