2024. május 5., vasárnap
FONTOS

Az oktatás aktuális kérdéseiről volt szó a szakmai tanévnyitón

A kormányhivatal igazgatója, Krizsán Anett köszöntötte a meghívott oktatási intézményvezetőket és pedagógusokat a Békés Megyei Szakmai Tanévnyitó Konferencián.

 

Az Oktatási Hivatal az Emberi Erőforrások Minisztériumával és a Klebelsberg Központtal együttműködve a tanév elején minden megyében szakmai konferenciát szervez, ahol az oktatásigazgatással kapcsolatban egyeztetnek az ágazat helyi szereplőivel.

Az eseménynek helyszínt biztosító Szent István Egyetem békéscsabai, Agrár- és Gazdaságtudományi Karának dékánja a megnyitón kiemelte, hogy a fiatalok megyéből való elvándorlását a középszintű és a felsőfokú intézmények összefogásával lehet megállítani.
Zalai Mihály elmondta, az elmúlt időszakban Békés megye területén 1 milliárd 19 millió forint értékben 24 oktatási intézményben végeztek infrastrukturális fejlesztéseket, és a következő években további beruházásokra lehet számítani.

A konferencia első előadójaként Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár a köznevelés helyzetéről szólva elmondta, hogy az előző évekkel ellentétben az idei tanév jelentősebb jogszabályi változások nélkül kezdődik, és a következő évek fő feladata az infrastrukturális fejlesztés.
A konferencián szó volt továbbá az Oktatási Hivatal és Klebelsberg Központ legfontosabb idei feladatairól, valamint a 2017/2018-as tanév szakmai programjairól.

Nézze meg ezt is:

Újra kiadták “A gyulai Józsefváros története” című kötetet

    Két témában tartott sajtótájékoztatót Gyulai Évszázadok Alapítvány és a Gyulai Városbarátok Köre. Durkó …