2024. április 26., péntek
FONTOS

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Kazincbarcika 0-1

A tavaly még NB III-as, idei eredményei alapján a feljutásra aspiráló Kazincbarcikát fogadta vasárnap a Szeged 2011-Grosics Akadémia az NB II Merkantil Bank 10. fordulójában. Supka Attila együttesének legutóbb, a Soroksár otthonában öt mérkőzése tartó veretlenségi sorozata szakadt meg, az újonc Kazincbarcika utóbbi három összecsapását egyaránt egy góllal nyerte.

Ducsai József játékvezető sípszava után 4 perccel a Szeged-Grosics veszélyeztetett. Zádori helyezett Molnárnak, kinek lövése célt tévesztett. A 12. minutumban Takács szabadrúgását fogta Szántai. A kevés helyzetet hozó első játékrész 24. percében Pászka szabadrúgását öklözte ki Somodi Papp elől. A 33. minutumban Nicorec ívelt Zádorinak, a kipattanót Coroian bombázta a kapu irányába, de lövése megpattant a vendég védelmen. Nem sokkal később a másik oldalon Boros szökött meg a védők között, majd át szerette volna emelni Szántai felett a labdát, de a szegedi kapus résen volt. A 39. minutumban Mikló lőtt, a labda Pappról Boros elé pattant, aki az oldalhálót találta el. A másik oldalon Nicorec lőtt a kapu mellé. Az első játékrész hajrájában még Zádori előtt nyílt lehetőség a gólszerzésre.

A második félidő elején a Kazincbarcika próbált közelebb jutni a hazai kapuhoz, de a Szeged-Grosics védelme a helyén állt. Egy óra játékot követően Pászka szabadrúgását fejelte a kapu mellé Germán. Két perccel később szinte megismétlődött a jelenet. Kis idő múlva pedig Zabari helyezett Germán fejére. A 71. percben Horváth ívelt Germánnak, a lepattanót Beke rúgta a kapusba.

A 79. percben megszerezte a vezetést a Kazincbarcika. Takács szabadrúgását Heil csúsztatta a kapuba.

A mérkőzés hajrájában még Pászka próbálkozott szabadrúgásból, de a hármas sípszóig már nem változott az eredmény. Szeged 2011-Grosics Akadémia – Kazincbarcika 0-1.

A Szeged-Grosics október elsején a Gyirmót ellen lép pályára, október 8-án pedig az MTK vendége lesz. A csapat következő hazai mérkőzését október 15-én, vasárnap a Sopron ellen játssza.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …