2020. november 28., szombat
FONTOS

Hatodik alkalommal tartják meg a mellrák elleni sétát

Három, daganatos megbetegedésen átesett és abból felgyógyult emberrel beszélgetett Csikósné Mácsok Erzsébet onkológia szakápoló a közelmúltban.

 

A beszélgetésből a Gyula Televízió által készített filmet a szombaton délután két órakor kezdődő, Séta a mellrák ellen elnevezésű rendezvényen, a Vigadóban fogják első alkalommal levetíteni. A három érintett beszélt a gyógyulás felé vezető útról, valamint arról, hogyan észlelték magukon a betegség első tüneteit.

 

A beszélgetésben részt vett Szilágyi Edit is, aki gyógyulása után kezdeményezte a mellrák elleni sétát. Ezzel a megelőzés fontosságára szerette volna felhívni a figyelmet. Az immár hatodik alkalommal életre hívott eseményt a Vöröskereszt helyi szervezete karolta fel, és szervezi meg ebben az évben is. A beszélgetésből készült film célja az, hogy a gyógyult betegek személyes történeteikkel erőt adjanak még gyógyulófélben lévő társaiknak.

 

Jelenleg egy pár hónapos gyulai kislány, Dorottya gyógykezelésére gyűjtenek. Aki támogatná a daganatos gyermek felépülését, a Vöröskereszt helyi szervezeténél érdeklődhet a részletek felől, akár a szombat délutáni rendezvényen, ahol a filmvetítés mellett az idén is lesznek szakmai programok.

Nézze meg ezt is:

Megérkeztek a reggeli mínuszok, a legtöbben már váltottak is a megfelelő abroncsra

  Decemberhez közeledve megérkeztek az éjszakai, reggeli mínuszok, megelőzve az igazi hideget többen már túlestek …