2024. május 3., péntek
FONTOS

Hamarosan már koraszülötteket szállíthat a mentőautó

Ha minden az elképzelések szerint alakul, január közepén megkezdheti a munkát az adományokból összegyűjtött koraszülött mentőautó. Az alapítvány képviselői a 3Témában beszéltek arról, jelenleg hol tart a jármű élesítése.

 

Fodor Zsuzsanna a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány tagja a 3Témában beszélt arról, hogy jelenleg milyen stádiumban van az adományból megvásárolt mentőautó üzembe helyezésének folyamata. Az ezzel kapcsolatos tárgyalások már jó úton haladnak, ebben az évben megtörténhet a szükséges műszerek beépítése, így jó esély van arra, hogy az autó már jövő januárban megkezdhesse a munkát. A berendezések nagyon modernek lesznek és nem csak a koraszülöttek szállítására lesz alkalmas az autó, hanem olyan kis betegeknek is segítséget tud nyújtani, akik valami egyéb betegség miatt szorulnak a gépkocsi használatára.

 

A szakemberek a műsorban elmondták még, a mentő további üzemeltetéséhez kaptak még ígéretet további adományokról, jelenleg már a személyzet kiválasztása folyik és az üzemeltetéshez szükséges engedélyek megszerzése is folyamatban van.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …