2024. április 27., szombat
FONTOS

A 16. másodpercben szerzett góllal verte a Csákvár a Szegedet

Rohamtempóban menekül a Csákvár a kiesés elől, a Fejér megyei együttes Szijjártó István vezetésével legutóbbi három mérkőzését veretlenül vívta meg, ezeken 5 pontot szerzett.

Szeptember 10-én, a Dorog ellen nyert utoljára a Szeged 2011-Grosics Akadémia, mely 10 meccses nyeretlenségi szériába – és a kieső zóna közelébe zuhant.

Ducsai játékvezető kezdést jelző sípszava után 16 másodperccel megszerezték a vezetést a vendégek, Katona Máté röviden hazatett labdáját Molnár Tibor kissé kisodródva is a kapuba tudta tenni.

A visszaálló Csákvár ellen nem volt könnyű dolga a Szegednek, a 6. percben Coroian éles szögből próbálkozott. A 10. percben Germán visszafejelt labdáját Zádori lőtte kapura, de Markek könnyedén hárított. A vendégek szórványos ellentámadásai nem jelentettek komoly veszélyt Szántai kapujára, de a zártan védekező Csákvár a hazai együttesnek sem engedett nagy lehetőségeket.

Fél óra elteltével Zabari beadása után ide-ida pattogott a labda a csákvári ötösön belül, de helyzet ebből sem lett. A túloldalon szép összjáték után Molnár Tibor került helyzetbe, lövésszerű beadására azonban senki sem érkezett.

Nagyobb iramban kezdődött a második félidő, a Szegednek támadnia kellett, de a 47. percben mégis a Csákvár került helyzetbe, a szünetben becserélt Papp Ferenc bizonytalankodott, a gólszerző Molnár megszerezte a labdát, Oldal Tibor  azonban a kifutó Szántait átemelve a kapu fölé bombázott.

A Szeged továbbra is meddő mezőnyfölényben futballozott, nagyobb helyzet nélkül. Az 55. percben Szabó szabadrúgása után Coroian fejelt fölé. Nem sokkal később Germán lőtte a sorfalba a szabadrúgást, majd Szabó beadását tisztázták a védők.

A 62. percben Szabó szabadrúgását Zádori csúsztatta kevéssel mellé. A 71. percben Germán lövését tolta fölé Markek, 10 minutum elteltével a túloldalon Molnár Tibor lövését kellett hárítania Szántainak. A Szeged az utolsó percekben is hiába próbálkozott, így a taktikusan játszó Csákvár 1-0-ra nyert.

A Szeged-Grosics a következő hazai mérkőzését e hét vasárnapján játssza Gyulán, a harmadik helyen álló Cegléd ellen.

 

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …