2024. május 5., vasárnap
FONTOS

Békésben is javult az adófizetési morál

Sokat javult az elmúlt időszakban az adófizetési morál, hangzott el a az adótörvényi változásokkal kapcsolatos fórumon, a megyei kereskedelmi és iparkamara szervezésében. Az egyik legfontosabb téma az adórendszer koncepcionális átalakítása volt, amely az ügyfélközpontú hatóság megteremtését szolgálja.

Kovács Tamás a NAV Békés megyei igazgatója az adórendszer koncepcionális átalakításáról tartott előadást a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. 2018 január elsejétől több adótörvényi átalakulás is történt, amelyek közvetlenül is érintik a vállalkozásokat. Többek között változások léptek életbe az SZJA, az ÁFA, a TAO esetében és módosul  a közbeszerzési eljárásrend is.

Az adóhatóság folytatva a megkezdett lépéseket továbbra is az adózókat támogató hivatal megvalósítását célozza meg. Az alacsonyabb adókulcsok mellett konkrét segítséget is szeretnének nyújtani a vállalkozásoknak.

A fórumon elhangzott még, tavaly országosan 609 milliárd forinttal több adóbevétel érkezett a hivatalhoz, mint egy évvel korábban, ez öt százalékos emelkedést jelent és az előző időszakhoz képest a bírságok száma is jelentősen csökkent. Mindezek mutatják, hogy sokat javult az adózási morál.

 

Nézze meg ezt is:

A legszebb konyhakerteket keresik

A növényi sokféleség jegyében, a gyulai önkormányzat az idén is keresi a város legszebb konyhakertjét. …