2024. április 28., vasárnap
FONTOS

1975 óta oktatja a gyulai vívókat Winkler Andor

Winkler Andornak ítélték meg “A város sportjáért” kitüntetést az idei sportbálon. Az évtizedek alatt több száz gyulai vívót nevelő oktatóval a 48-as utcai edzőteremben elevenítettük fel a sporttal való megismerkedésének történetét.

Winkler Andor a Kézjegyben elmondta, bár a családjában az atlétikának volt hagyománya, gyermekkorában őt a vívás szenvedélye ragadta el. Általános iskolában idősebb Christián László tanította, gimnáziumban pedig már területi és országos bajnokságokon döntőig is eljutott. Később a kecskeméti műszaki főiskolán OB 1-es csapatba került, ahol hamar felkérték szakosztály-vezetőnek. Itt kezdődött edzői pályája is, majd hazakerülve Gyulára csatlakozott a helyi vívóedzéseket irányító egykori mesteréhez, idősebb Christián Lászlóhoz, aki ekkor már fiával együtt dolgozott.

Az évtizedek alatt több eredményes sportolót nevelő Winkler Andor elmondta, 68 évesen már néha elgondolkodik azon, hogy abbahagyja a munkát, de mai napig motiválja, amikor találkozik a terembe először érkező gyerekekkel.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …