2024. április 29., hétfő
FONTOS

Művésztanároknak és a gyulai alkotókörösöknek nyílt közös kiállítása

Művésztanárok és a GYAK tagjainak közel hetven alkotásából nyílt időszaki kiállítás a Kohán képtárban. A március közepéig látható tárlaton a tűzzománctól az olajfestményig számos technikával találkozhatnak az érdeklődők.

Bakné Kocsis Beáta és Csordás Orsolya hegedűjátékával vette kezdetét  a művésztanárok és a GYAK-osok, Látlak című kiállításának megnyitója a Kohán Képtárban. A tárlaton a naturalista festészettől, a fotókon át a tűzzománcig számos alkotást láthatnak az érdeklődök, amelyek valamilyen módon a látással hozhatók összefüggésbe.

A kiállításon köszöntőt mondó Durkó Károly hangsúlyozta, olyan tárlatokat szeretnének megvalósítani, ami egyben méltó Kohán emlékéhez és a helyi kulturális értékeket is népszerűsíti.

A tárlatot megnyitó Fodor György hangsúlyozta, Gyulán számos kiállítást lehet megtekinteni, de a Kohán képtárban bármilyen alkotást megjelentetni komoly rangot jelent.

A 23 alkotó közel 70 műve bár témájában, felfogásában technikájában igen eltérő képet mutat, a kiállítás létrehozóinak ezt sikerült egységbe kovácsolniuk.

A kiállítás március 18-ig látható a Kohán Képtárban.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …