2024. április 26., péntek
FONTOS

Országos versenyt szerveznek a gyulai nótakedvelők

A Gyula Televízióban készült felvétel nyomán alakult meg tavaly a Gyulai Nótakedvelő Egyesülete, amely idén már egy országos versenyt szeretne megszervezni. Az Évgyűrűkben a szervezet vezetői beszélnek az eddigi tapasztalatokról és a kitűzött célokról.

Tavaly márciusban a Gyula Televízióban hangzott el, hogy várják az érdeklődőket egy gyulai nótakedvelő klub alakításához, melynek hatására, hamarosan meg is alakult a szervezet, mondta el az Évgyűrűkben Cséfán László, amely azóta már egyesületként működik. Jelenleg már közel negyven fő a tagság létszáma, de további érdeklődök is vannak. Az egyesületet azzal a céllal hozták létre, hogy ápolják a magyar nóta hagyományait, és önmegvalósítási lehetőséget biztosítson azoknak, akiknek korábban erre nem volt lehetőségük. A megalakulás óta számos programot valósítottak meg a havi rendszeres foglalkozások mellett, amelyeket idén is folytatni kívánnak.

Az egyesület ebben az évben máris egy nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis egy országos nótaéneklő versenyt szeretnének tető alá hozni Gyulán ez év márciusában, amelyre már eddig közel 30-an jelentkeztek.

Az egyesület vezetői a műsorban elmondták, továbbra is várják az érdeklődök jelentkezését, melynek egyetlen kitétele, a nóták szeretete.

A 4. képen balról jobbra Cséfán László elnök, és Fekete Zoltán alelnök.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …