2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Csökkenteni kell az elvándorlás mértékét a megyéből

 

A bérek félzárkóztatása az országos átlaghoz és a szakképzés színvonalának javítása is segíthetne az elvándorlás csökkentésében: mondta Orosz Tivadar. A megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke a 3Témában egy magyar-román üzletember találkozó tapasztalatairól is beszélt.

Orosz Tivadar a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke a 3Témában beszélt arról, hogyan lehetne javítani a megye gazdasági mutatóit, különös tekintettel az elvándorlás visszaszorítására. A térségben az ország többi részéhez képest alacsonyabbak a bérek, egyedül a mezőgazdaság területén versenyképes a térség, de itt egyébként sem magasak a fizetések. A munkahelyteremtő beruházások mellett fontos lenne a további infrastrukturális fejlesztés és helyzetbe hozni a kisvállalkozásokat.

A műsorban szó volt még szakképzés szerepének erősítéséről, mellyel kapcsolatban Orosz Tivadar elmondta, hogy a kamarának ebben komoly felelőssége és feladata van. Folyamatosan figyelik és értékelik a szakember ellátottság helyzetét, a munkaerő piaci igényeket és feltérképezik a hiányszakmáka

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …