Az ottjártunkkor kávézóba betérő törökszentmiklósi házaspár már találkozott ilyen italokkal, de turistaként meglepetésként érte őket, hogy a fürdővárosban is fogyaszthatnak hasonlót.
A kávézóban 2-3 hetente cserélődik majd a kínálat, jelenleg Costa Rica-i különlegességet lehet fogyasztani. Az üzemeltető elmondta, az a célja, hogy a gyulaiakat is megismertesse az újfajta kávékultúrával. Az elmúlt években Budapesten sorra nyíltak az újhullámos kávézók, tavaly nyáron a világ egyik legnagyobb életmód-magazinja is a magyar főváros kávéforradalmáról számolt be. Ezeknek a koffeines italoknak a különlegességét az adja, hogy az ültetvényekről ellenőrzött formában kerül a pörkölőbe a kávé, amit a pörköléstől számítva legfeljebb 4 héten belül felszolgálnak. A friss kávé gyümölcsös aromája mellett kevesebb savat is tartalmaz, így az egészségre is jótékonyabb hatással van.
Leel-Ősy Miklós bízik abban, hogy a gyulaiak nyitottak lesznek a fővárost már meghódító kávékra, de a hagyományos ízek kedvelői még megtalálják az olasz kávékat is a műhelyben.