2024. május 3., péntek
FONTOS

80 százalékos bővülés a kastélynál és a várnál januárban

Idén januárban a tavalyi év azonos időszakához képest 80 százalékkal többen váltottak jegyet a várba és az Almásy kastélyba: mondta Dombi Ildikó. A Erkel Ferenc kulturális központ ügyvezetője a 3Témában arról is beszélt, hogyan lehet a kiállítóterek további stabil működését elősegíteni.

2017 januárjában az Almásy kastélyba 1860-an váltottak belépőt, idén pedig 2844-en. A várnak ugyanebben az időszakban tavaly 2035 látogatója volt, idén pedig 3564. A menedzsment véleménye szerint ez egy városi összefogás eredménye, hiszen az állandó tárlat mellett, időszaki kiállítások is színesítik a palettát és a várfürdővel közös akciók is segítettek a kiállítóterek népszerűsítésében. Mint ismeretes a kastély bekerült abba a versenybe a ahol a legjobb 40 európai múzeum méretteti meg magát, ez már önmagában is egy komoly elismerés, de a vezetés nem dőlhet hátra, hiszen folyamatosan meg kell újulni a folyamatos és stabil működés érdelében.

A műsorban szó volt még arról a roadshowról, amely egy országos program a Nemzeti kulturális alap támogatásával,  melynek most márciusban a fürdőváros ad otthont. A mozaik túra keretében olyan rendhagyó programokat szerveznek a gyulai kiállítóterekben, amelyek a turizmus népszerűségét erősítik.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …