2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Díjazták a biztonságos közlekedést megörökítő gyerekeket Gyulán

Hagyományosan óvodások és általános iskolások részére rendezték meg, immár 22. alkalommal a “Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatot, melyre közel félezer alkotás érkezett. A pályázat nem titkolt célja a gyerekek védelme, és figyelmük felhívása a biztonságos közlekedésre.

Az értékelésnél figyelembe vették a szabályos közlekedésre törekvést. A változatos technikákkal készített, részletgazdag képek közül az első három helyezett mellett különdíjakat is kiosztottak.

Az óvodás korcsoportban Hegedűs József lett az első, az alsósok között pedig Antal Patrícia. A felső tagozatosok mezőnyében Tatár Zsuzsanna érdemelte ki az első helyet. A helyezettek minőségi rajzfelszerelési csomagot vehettek át.

A rendőrség célja, hogy minél fiatalabb korban megtanítsák a gyermekek számára a helyes közlekedést. A városi döntő a rajzpályázat első fordulója volt, a munkák bekerülnek a megyei, majd az országos megmérettetésre. A kiállítás március 18-ig tekinthető meg a művelődési ház első emeletén.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …