2024. május 3., péntek
FONTOS

Kovács József Újszalontán: fontosak a hátrányos helyzetű térségek

Ezekben a napokban is javában zajlik a munka Újszalontán, az egykori iskola épületében. Az ingatlant 60 millió forintos támogatással újítják fel. A tetőfedéssel és a homlokzat szigetelésével várhatóan április közepéig végeznek, utána a belső munkák következnek.

A kivitelezés várhatóan még a nyáron befejeződik, az épület így egy olyan funkciót kap, mely segíti a megye legkisebb településén élő embereket.

Péntek délelőtt a helyi fejlesztésekről tartottak sajtótájékoztatót az újszalontai polgármesteri hivatalban. Kovács József országgyűlési képviselő kiemelte, a kormány nagy gondot fordít a leghátrányosabb helyzetű térségek felzárkóztatására, Újszalonta egyetlen TOP-os pályázatát is pozitívan bírálták el, ehhez ráadásul önerőt sem kell biztosítani.

A településen a következő időszakban a művelődési ház korszerűsítésében is gondolkodnak, de a legfontosabb a Méhkerék és Kötegyán felől a faluba vezető út korszerűsítése lenne.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …